De communicatie en samenwerking onder zadel tussen jou en je paard
naar een hoger niveau te tillen!
We verdiepen je kennis en rijvaardigheden om verfijnder te communiceren en ook moeilijkere oefeningen succesvol en vanuit verbinding te kunnen uitvoeren.
Wanneer?
12 zaterdagen van 14u tot 17u
Data:
14/10/2023
28/10/2023
11/11/2023
25/11/2023
9/12/2023
27/1/2024
10/2/2024
24/2/2024
9/3/2024
23/3/2024
20/4/2024
11/5/2024
Waar?
Heiendestraat 39, 9160 Lokeren
Liefde als drijvende kracht!
Hoi, Ik ben Véronique!
Een unstoppable team vormen.
Voor mij betekent dat vooral samen groeien, samen dingen leren, samen veel plezier beleven en heel veel liefde voor elkaar.
Vooral die liefde voor paarden en mensen is mijn drijvende kracht. Ik wil graag dat paarden en mensen zichzelf kunnen ontwikkelen tot fijne partners die elkaar feilloos aanvoelen en elkaar stimuleren om het beste uit zichzelf naar boven te halen, ongeacht wat de droom of doelstelling is.
Zelf blijf ik me verder ontwikkelen en worden mijn doelstelling regelmatig bijgesteld. Zo wil ik mijn paard Jack, die dit jaar 3 wordt, meteen op neckrope gaan rijden. Een hele uitdaging die me buiten mijn comfortzone brengt.
Wanneer je al een goede basis hebt en verder wil groeien met je paard, wanneer je wil gaan ontdekken waartoe jullie eigenlijk allemaal in staat zijn wanneer je inzet op werken vanuit connectie, dan is deze opleiding jullie op het lijf geschreven!
Onze aanpak is gebaseerd op werken met een taal die paarden begrijpen en het creëren van innerlijke rust bij onszelf. Wanneer we vandaar uit in contact te gaan met de paarden ontstaat er een samenwerking die gebaseerd is op ontspanning, vertrouwen en connectie.
Hoe is de jaaropleiding opgebouwd?
Een goede horse(wo)men wordt je niet van vandaag op morgen. Kennis en vaardigheden ontwikkelen vraagt tijd én oefening. Véél oefening. Het is niet realistisch om op één jaar tijd je te vervolmaken in paardrijden. Zoiets vraagt meerdere jaren tijd. Bill Gates zei niet voor niets ‘People overestimate what they can do in one year and underestimate what they can do in 10 years’.
Ok, hij zat in een totaal andere branche, maar toch gaat het ook op voor het ontwikkelen van je horsemanship skills. Om deze reden is de jaaropleiding opgedeeld in 3 niveau’s:
FOUNDATION
- Voorbereiding voor rijden
- Laterale flexie en ‘one rein stop’
- Cruise control
- Tempo controle
- Rijden op de hoefslag
- Diagonalen
- Achterwaarts gaan
- Basic Body Controle: keertwendingen
- Begin verticale nageeflijkheid
- Hindernissen & obstakels
- Halt houden met je zit en met teugelcontact
INTERMEDIATE
- Verticale nageeflijkheid in stap, draf en galop
- Verschillende stuuroefeningen
- Stelling en buiging
- Achterwaarts: sturen
- Zijgangen: wijken voor de kuit
- Intermediate Body Controle: Schouder binnenwaarts, travers, renver
- Overgangen rijden
- Discipline gerichte training: horsemanship, (ranch)trail, ranch riding, reining
ADVANCED
- Stelling, buiging, verzameling
- Stuuroefeningen in de verschillende gangen
- Achterwaarts: complexe stuuroefeningen
- Galopwissels
- Contragalop
- Advanced Body Controle: appuyement / half pass
- Verzamelde overgangen rijden
- Neck reining
- Rijden zonder hoofdstel
- Discipline gerichte training: horsemanship, (ranch)trail, ranch riding, reining
Onze aanpak voor het aanleren van al deze oefeningen van basis tot gevorderd is een combinatie van pressure / release en positive reinforcement (clicker training). We hebben een uitgebreide kennis van biomechanica en psychologie van zowel paard als ruiter om zo elke combinatie optimaal te kunnen begeleiden.
Welk niveau past bij mij?
De oefeningen zoals vermeld bij de verschillende niveau’s geven alvast een beeld van welke voorkennis je nodig hebt om in te stappen in elk van de niveau’s. Misschien begrijp je niet alle termen, maar ben je wel al een hele tijd bezig met rijden. In dat geval geven onderstaande filmpjes je alvast een beeld per niveau.
Samen trainen
Tijdens de jaaropleidingen trainen studenten van de verschillende niveau’s samen.
Dat heeft heel wat voordelen:
- Delen van kennis:
Wanneer mensen van verschillende niveaus samen trainen, hebben ze de kans om kennis en ervaringen te delen. Gevorderden kunnen waardevolle tips en technieken delen met beginners, terwijl beginners nieuwe perspectieven en frisse ideeën kunnen inbrengen die ook voor gevorderden nuttig kunnen zijn. - Motivatie en inspiratie:
Een gemengde groep kan elkaar motiveren en inspireren. Gevorderden kunnen dienen als rolmodellen voor beginners, terwijl beginners zich kunnen laten inspireren door de vooruitgang en prestaties van de gevorderden. Dit creëert een positieve en stimulerende trainingsomgeving. - Onderlinge ondersteuning:
Samen trainen kan een gevoel van gemeenschap en onderlinge ondersteuning bevorderen. Horse(wo)men van verschillende niveaus kunnen elkaar aanmoedigen, begrip tonen voor elkaars uitdagingen en successen, en elkaar helpen bij het overwinnen van obstakels. - Zelfreflectie en Verantwoordelijkheid: Voor gevorderden kan het helpen om hun kennis en vaardigheden te versterken door deze aan anderen uit te leggen. Beginners kunnen hun leerproces versnellen door te observeren en te leren van de gevorderden. Dit stimuleert zelfreflectie en verantwoordelijkheid voor ieders groeiproces.
Ik wil iedereen voor wie dit allemaal nog heel erg nieuw is ook meteen geruststellen:
iedereen is ooit bij het begin begonnen.
Voor wie is dit geschikt?
Voor iedereen die zijn rijvaardigheden wil verdiepen en/of verbreden op een manier die fijn is voor mens en paard.
De minimum leeftijd van de paarden is 3 jaar om in te stappen in het ‘Foundation’ niveau. Op dat moment zijn de meeste paarden fysiek en mentaal in staat om alle oefeningen die we voorzien tijdens de opleiding. Verder zijn er geen restricties voor de paarden en is elk ras en elke leeftijd welkom!
Is je paard nog niet zadelmak? Ook dan zijn er opties!
Zo kan je je paard bij ons in training zetten of doe je het zelf onder mijn begeleiding!
Een andere goede eerste stap is deelnemen aan jaaropleiding grondwerk om zo je jonge paard alvast de nodige basisskills mee te geven voor de samenwerking onder zadel.
Praktische informatie:
Tijdens de jaaropleiding worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld op een interactieve manier.
Er is ook ruimte voor jouw eigen inbreng en vragen!
- Prijs: 975 EUR incl. BTW
- De les start om 14u en eindigt om 17u
- Enkel mogelijk met je eigen paard
- In kleine groep: minimum 3 en maximum 6 deelnemers
Inbegrepen:
- Alle lessen
- Voor jou: water, koffie, thee, versnaperingen
- Voor je paard: een paddock of stal tijdens de opleiding incl. hooi en water
Binnen de lessen wordt er steeds rekening gehouden met de fysieke en mentale draagkracht van zowel paard als ruiter.
We werken bewust in een kleine groep van maximum 6 combinaties om af te kunnen stemmen op de noden van elke combinatie en begeleiding op maat te kunnen garanderen.
Inschrijven?
Stap 1: Vul het contactformulier in
Stap 2: Je ontvangt binnen de week na je inschrijving de bevestiging de factuur.
Stap 3: Jouw inschrijving is bevestigd na betaling van een voorschot van 100 EUR binnen 14 dagen na inschrijving. De betalingsgegevens worden na inschrijving per mail doorgestuurd.
Stap 4: Betaal het restsaldo uiterlijk 2 weken voor aanvang van het kamp.
ANNULATIEVOORWAARDEN
- Indien het voorschot niet binnen de 14 dagen na ontvangst van de factuur betaald is, dan heeft de organisator het recht om jouw plaats aan iemand anders toe te kennen.
- Bij annulering binnen 14 dagen na inschrijving krijg je 100% van je inschrijfgeld terug. (Niet bij aanmeldingen binnen 4 weken voor de startdatum)
- Bij annulering vanaf 14 dagen na inschrijving wordt het voorschot niet terugbetaald.
- Bij annulering minder dan 4 weken voor de startdatum krijg je 50% van je inschrijfgeld terug.
- Bij annulering binnen de 14 dagen is er geen enkele terugbetaling van het inschrijfgeld.
OVERMACHT
- In geval van overmacht of bij onvoldoende inschrijvingen heeft de organisator het recht de activiteit te verplaatsen naar een andere datum.
- In geval van overmacht (ziekte van mens of paard) vragen we een medisch attest en is deelname op een ander moment in onderling overleg mogelijk.