Level 2:

Verdiep je verder in alle facetten die nodig zijn om paarden met uitdagender gedrag te kunnen trainen én eigenaars te kunnen begeleiden in de weg die ze afleggen met hun paard!

  • Waar: Heiendestraat 39, 9160 Lokeren
  • Wanneer: Startdata in april en oktober (exacte lesdata >> zie studiegids)
  • Duur: 9x 2 dagen in groep + 4 individuele momenten

INFORMATIEMOMENT:Meld je hier aan!

Studiegids:Download hier
Data 2022 – 2023:Download hier
Prijzen 2022 – 2023:Download hier
Inschrijvingsformulier:Download hier


Direct inschrijven voor LEVEL 2?


Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op per mail naar veronique@horseconnection.be

Howdy paardenvriend!

Eigenaars begeleiden bij de uitdagingen die ze met hun paard ervaren is een prachtige en heel vervullende job.

Toch kan het ook soms best hele uitdaging zijn.
Want geloof het of niet: mensen zijn soms moeilijker te ‘trainen’ dan paarden.

Om ook succesvol te kunnen zijn in het begeleiden van mensen en de persoonlijke reis die ze maken met hun paard, is de juiste kennis, de nodige vaardigheden én een goede dosis zelfinzicht nodig!

En dat is exact waar we in deze instructeursopleiding aan gaan bouwen!

Tijdens level 2 gaan we tijdens de 9 blokken gespreid over 12 maanden dieper in op de theorie en de vaardigheden die we als Horse(wo)man en Instructeur nodig hebben om ruiters met hun paard te begeleiden bij hun uitdagingen.

Tijdens 4 individuele coachsessies staan we ook stil bij wat goed gaat tijdens het geven van lessen en waar er eventueel nog blokkades zitten. Om zo jouw kwaliteiten als instructeur volledig tot ontwikkeling te laten komen!

Samen werken we aan meer verbinding tussen ruiters en hun paarden!

Warme groeten,
Veronique

Herken je jezelf hierin?

  • Je hebt reeds een goede (basis)kennis van Connected Horsemanship en wil graag jouw kennis en vaardigheden verdiepen.
  • Je wil graag in de toekomst zelf aan de slag aan instructeur, paardentrainer en/of ruitercoach.
  • Je wil graag leren hoe je meer uitdagende gedragsproblemen bij paarden aanpakt.
  • Je wil graag leren hoe je een goede les opbouwt.
  • Je wil graag leren hoe je een trainingsplan van een paard opmaakt.

  • Je wil graag leren hoe je een paard stressvrij kan trailerladen.
  • Je wil graag leren hoe je een paard op een veilige en opbouwende manier obstakels en nieuwe dingen kan aanleren.
  • Je wil je verder verdiepen in de connectie en samenwerking tussen mens en paard.
  • Je hebt enorm veel goesting om het komende jaar aan de slag te gaan met je paard én met lesgeven!

Dan is dit traject iets voor jou!

Stapje voor stapje bouwen aan jouw vaardigheden als instructeur

Begrijpen hoe je connectie herstelt wanneer die er even niet meer is met paard én mens

Focus op je groeiproces
als horse(wo)man
en als instructeur

Als instructeur werk je samen met ruiters en hun paard, en beiden kunnen uitdagend gedrag vertonen :p

Behalve dat je als instructeur de nodige praktische en theoretische kennis nodig hebt over het trainen van paarden, vormt een positieve interactie tussen instructeur, eigenaar en paard een even belangrijk aspect om de eigenaars goed te kunnen begeleiden in de uitdagingen met hun paard.

Tijdens de lessen in level 2 verdiepen we je Connected Horsemanship kennis en vaardigheden waardoor je ook paarden met meer uitdagend gedrag kan trainen.

Denk hierbij aan paarden die niet willen trailerladen, paarden die geen voetjes willen geven, ‘schriktraining’ en obstakels op een veilige manier aanleren aan paarden.

Omdat eigenaars even belangrijk zijn dan hun paarden, staan we stil bij didactiek en hoe veiligheid (fysiek-mentaal-emotioneel) van de eigenaar een impact heeft op het gedrag van hun paard.

In de praktijk ga je aan de slag met de meer gevorderde oefeningen van loswerken, grondwerk, obstakeltraining en rijden.

Daarnaast oefen je eerst in lesgeven aan medestudenten en geef je daarna zelfstandig ook 12 oefenlessen aan verschillende combinaties.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemers worden geacht basiskennis van zowel theorie, grondwerk als rijden te beheersen. Dit om de voortgang van de opleiding te bevorderen.

Indien blijkt dat de deelnemer op bepaalde vlakken basiskennis ontbreekt, dan wordt die gestimuleert om bijscholing te volgen om de ontbrekende kennis en vaardigheden onder de knie te krijgen.

We gaan er van uit dat deelnemers zelf in staat zijn hun eigen kennis en vaardigheden in te schatten.

LAAT ME JOU BEGELEIDEN
OM SAMEN TE BOUWEN AAN
MEER CONNECTIE TUSSEN EIGENAARS EN HUN PAARD!

Connected Horsemanhip – Level 2 bestaat uit:

  • 18 lesdagen verdeeld over blokken van telkens 2 dagen waarin we bouwen aan theoretische kennis over paarden en je vaardigheden in grondwerk en/of rijden.
  • 4 individuele coachingssessies om samen te exploreren hoe jij jouw groeipotenieel kan realiseren als horse(wo)man én als instructeur
  • Een online leerplatform met instructiefilmpjes zodat je alles thuis nog eens kan herbekijken
  • Een uitgebreide theorie en oefenbundel als naslagwerk
  • Een besloten facebookgroep waar je tussen de blokken door vragen kan stellen en met elkaar in contact kan blijven
  • Overnachting in een paddock met schuilstal, water en hooi voor je paard
  • Water, koffie, thee, lunch en tussendoortjes tijdens de opleidingsdagen voor jou

De onderwerpen van Level 2:

  • Lichaamstaal en communicatie: We gaan nog dieper in op de signalen en de taal van paarden en hoe jij als instructeur gedrag van ruiter en paard kan beïnvloeden.
  • Afstemming van de training op het paard: Je leert verschillende paardenkarakters herkennen en bepalen welke training best past bij welk paard.
  • Angst en veiligheid: Je leert in de praktijk hoe je paarden kan helpen om te gaan met angst en spanning. Op welke manier kan je spannende objecten het beste aanbieden? Hoe kan je spanning laten afvloeien bij een paard?
  • Ontstaan van probleemgedrag: Je krijgt inzicht in het ontstaan van problemen en mogelijke oplossingen. Ook welzijn van het paard tijdens de training komt aan bod.
  • Begeleiding van de eigenaar: Je krijgt meer inzicht in hoe je eigenaars kan begeleiden. Je leert meer over de invloed van de eigenaar/ruiter op het gedrag van het paard én over jouw eigen invloed op hen.
  • Anatomie en biomechanica: Je leert meer over de anatomie en biomechanica van het paard en welke implicaties dit heeft op de training
  • Horsemanship rijvaardigheid: Je scherpt je eigen rijvaardigheden aan om een onafhankelijke zit te krijgen en verder te bouwen aan een fijne samenwerking onder zadel met je paard.
  • Polyvagaaltheorie: verdieping in de polyvagaaltheorie en hoe deze in te zetten bij probleemgedrag en instructie aan eigenaars

Praktische informatie:

  • De lesdagen starten om 10u en eindigen om 17u
  • De coachsessies worden in onderling overleg ingepland per kwartaal.
  • Om de veiligheid en de persoonlijke opvolging te kunnen garanderen, wordt de groep niet groter dan 6 deelnemers.

Na dit opleidingslevel:

Wanneer je dit niveau hebt afgerond, kan je als professioneel horsemanship instructeur aan de slag om paarden en eigenaren te helpen bij de problemen die ontstaan in de samenwerking met hun paard.
Je kunt aan de slag met combinaties waarbij de paarden relatief eenvoudige problematieken vertonen omdat ze te weinig training hebben gehad op vlak van grondwerk. Je bent in staat om moeilijkere paarden te trainen in grondwerk om een betere samenwerking, connectie en vertrouwensband te krijgen.
Paarden die moeilijk op de trailer willen, help je door middel van obstakel- en trailerlaadtraining waarbij je het paard de dingen van op de grond aanleert die het nodig heeft om op de trailer te gaan.
Je bent in staat om duidelijke instructie te geven aan de ruiters, je kan een plan van aanpak opstellen voor de paarden waarmee je werkt en kan dit plan ook uitleggen en duiden aan de eigenaar.

Je rond Level 2 succesvol af wanneer je slaagt voor:

  • Eindtaak
  • Examen theorie
  • Praktische proef
  • 12 reflectieverslagen over de zelf gegeven oefenlessen
  • Ontwikkelingsportfolio training paard

Wat ik je verder alvast kan vertellen ….

  • Hoe meer energie je er in stopt, hoe meer er uit komt!

    Opbouwen van een goede samenwerking gebaseerd op ontspanning, vertrouwen en connectie draait om het werken aan jullie relatie. En net zoals bij elke relatie is er toewijding nodig en moet je er tijd en energie in steken. Anders verwatert het. Dat betekent dus buiten de contactmomenten verder oefenen samen met je paard.

    Graag geef ik hier een beetje een richtlijn mee over de tijdsinvestering die dit vraagt buiten de contactmomenten om. In theorie maak je echt progressie wanneer je 3 tot 5 keer per week 30 minuten à 1 uur oefent met je paard.

    Hetzelfde geldt voor lesgeven. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt.
    Om te slagen voor de opleiding zijn 12 reflectieverslagen verplicht, maar meer oefenlessen geven mag natuurlijk ook!

    Loop je vast in het trainen met je paard of in het lesgeven, dan fungeer ik als stok achter de deur!
  • Je gaat jezelf tegenkomen!

    Leren samenwerken, (zelf)vertrouwen opbouwen, connectie maken, ontspannen, leren lesgeven aan combinaties met een uitdaging… het gaat niet vanzelf. Je zal je eigen valkuilen en angsten tegenkomen. Soms één voor één en soms allemaal tegelijkertijd. Angst om te vallen? Angst om fouten te maken? Twijfelen aan jezelf? Angst voor de reactie van je paard? Angst voor de oordelen van anderen? Angst dat de eigenaar vind dat je het niet goed doet? Alles gaat voorbijkomen. Ik ga je ermee helpen :).
  • Je leert skills die ook waardevol zijn in het dagelijkse leven!

    Je neemt jezelf en je rugzakje altijd mee. In dat rugzakje zitten valkuilen maar ook vaardigheden! Wanneer je tussen en met de paarden aan de slag gaat met jouw valkuilen en die transformeert naar jouw potentieel, neem je die vaardigheid dus ook gewoon mee in andere aspecten van jouw leven!
    En er is echt geen leukere manier om te groeien dan tussen en met de paarden!
  • Er valt zoveel te vieren en er is zoveel om trots op te zijn!
    Soms zijn we zo gefocust op het einddoel dat we vergeten genieten van de weg er naartoe.
    Elk nieuw stapje voor jou en/of je paard is een feestje waard! Al die kleine stapjes samen zorgen dat jullie op het einde van het traject een behoorlijke afstand hebben afgelegd!

Gerelateerde opleidingen:

LEVEL 1:
CONNECTED HORSEMANSHIP
TRAJECT

In level 1 leer je alles over de taal van paarden en hoe je met je paard kan communiceren in een taal die je paard begrijpt zowel op de grond als onder zadel.

LEVEL 3:
CONNECTED HORSEMANSHIP
TRAINER / COACH

In level 3 doe je verder praktijkervaring op met verschillende types paarden en mensen, leer je lesgeven aan groepen en staan we ook stil bij marketing en zaakvoering.